Επιμέλεια ιστοσελίδας:

Απ. Ουλκέρογλου


Προτεινόμενη ανάλυση οθόνης: 1024X768 

 

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

Η διάδοση του αερομοντελισμού σαν χόμπι, αλλά και σαν αεραθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, δεν είναι αυτή που σίγουρα θα επιθυμούσαμε. Λίγα είναι τα αεραθλητικά σωματεία που οργανώνουν κέντρα εκπαίδευσης αερομοντελιστών και ελάχιστοι οι τυχεροί που έχουν πρόσβαση σ' αυτά. Κάποιοι άλλοι στηρίζονται στην εμπειρία κάποιου φίλου. Πολλοί αερομοντελιστές αρνούνται πεισματικά να ενταχθούν σε μία ομάδα, παραμένουν ανεξάρτητοι και δεν ενδιαφέρονται για την μετάδοση των γνώσεών τους στους νέους.

 

 

Η βιβλιογραφία στον τομέα του αερομοντελισμού, στην Ελληνική γλώσσα, είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με μικρές αναλαμπές και δυσεύρετη.

 
Μέσα στις ιστοσελίδες που θα βρείτε εδώ, επιχειρούμε να συγκεντρώσουμε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, που στο παρελθόν δημοσιεύτηκαν είτε σε κάποιο βιβλίο, είτε σε κάποιο περιοδικό.


Επίσης είμαστε πρόθυμοι να φιλοξενήσουμε κατασκευαστικές εμπειρίες αερομοντελιστών και γι' αυτό ελπίζουμε στην συνδρομή όλων σας.


Κάποια άρθρα θα σας φανούν ξεπερασμένα, αφού θα αντιληφθείτε ότι αναφέρονται σε τεχνολογίες παρελθόντων ετών. Οι γενικές έννοιες όμως παραμένουν οι ίδιες και θα βοηθήσουν σημαντικά, ιδιαίτερα τους αρχάριους.


Τον Δεκέμβριο του 1980, κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο ελληνικό βιβλίο για τον αερομοντελισμό, που έγραψε ο Αχιλλέας Φακατσέλης.


Αερομοντελιστής στα πρώτα μου βήματα εκείνη την εποχή, έσπευσα να το αγοράσω (με παραγγελία ταχυδρομικώς) και σας δηλώνω υπεύθυνα ότι μέχρι και σήμερα το φυλάω σαν Ευαγγέλιο.


Την ύλη του βιβλίου αυτού θα την βρείτε αυτούσια, όπως και άρθρα που είδαν το φώς της δημοσιότητας όταν ήμουν ..... ήμασταν νέοι.

 


Απόστολος Ουλκέρογλου